Viega

Viega Nederland is onderdeel van het Duitse Viega GmbH & Co. KG in Attendorn. Sinds de oprichting in 1899 heeft Viega zich ontwikkeld tot een internationaal opererende onderneming die tegenwoordig meer dan 3500 medewerkers telt en in alle delen van de wereld actief is.

Viega is daarmee uitgegroeid tot een gerenommeerde Duitse producent en leverancier van alle denkbare toepassingen in de installatietechniek. Viega kenmerkt zich door kwaliteit en innovatie en opereert internationaal.

Als systeemaanbieder van producten voor de installatietechniek biedt Viega meer dan 17.000 artikelen die zijn onder te verdelen in producten voor buisleidingssystemen en buisverbindingstechniek, voorwand- en spoeltechniek en afvoertechniek.

Typerende toepassingsomgevingen zijn de gebouwentechniek (woning- en utiliteitsbouw), de industriële installatiebouw en de scheepsbouw. Het bedrijf is daarnaast marktleider op het gebied van perstechniek.

Binnen Viega staan innovatie, procesoptimalisering en nieuwe markten centraal. Procesoptimalisering blijkt met name uit de steeds gedetailleerdere  kwaliteitsbewaking van de gehele productieketen, waarbij verregaande automatisering van alle productiestappen centraal staat. Dat geldt van de inkoop van de grondstoffen tot het verpakken en het transport van het complete product.

2 Producten